zaterdag 31 januari 2009

JORDAAN DAGEN VANDAAG EN TOEN.

















































DE BLOEDLIJNEN VAN DE ECHTE JORDAAN

Jordaan dagen vandaag en toen' laat een aantal fotos zien van een muziekale jordaan van vandaag en toen. De eerste muziekale
pioniers families en persoonlijkheden die de oude jordaan hun vuur en vlam en temperament gaven. De pure zangers en muzikanten van het eerste uur en zij die de oude zigeuner muziek mee namen vanuit het spaanse en zuid-franse land. Het begin van die oude jordaan van toen.
-
De Jordaan Dagen pagina wordt verzorgt door
Rick Portalier en L.F.Berman.


De bohemische dagen en avonden die heel vroeger in het Karthuyser's 'De Bahie' of 'Bahi de todo los sanctos' het vaste cafe- clubje van o.a. Laurens,Veenhuysen, Hennebo, Weyerman, Arminius en Rosseau afspeelde kan vandaag de dag weer een beetje terug gevonden worden af en toe in een paar van de laatste Amterdamse en jordanese cafes van niveau zoals hierboven in het proeflokaal De Ooiveaar waar zoals vanouds de spaanse gitaar aan de muur hangt . Zo ook de echte pure en oer jordanese-spaanse zigeuner rytmes van de temperamentvolle 'El Conde Sydney' de laatste levende legende van de oer oude 'de Roscillae' (Rosielle) familie. De enige echte traditionele spaans-frans-jordanese levens zanger en artiest in deze nieuwe eeuw en die een pure jordaan van vroeger weer even spontaan tot leven laat komen als hij in het land is.
De kans bestaat dat iemand zoals El Conde Sydney weleens langs kan komen bij het zei de oude cafe's als De Ooiveaar, Cafe De Ster, Cafe Rooie Nelis of de oudste cafes van hartje Jordaan waar hij soms spontaan even zingt of speelt als geschenk aan klanten, vrienden of bekende buiten zijn officiele optredens.

DE ECHTE EN SPONTANE MOMENTEN DES LEVENS IN DE OUDE BRUINE CAFE'S IN DEZE NIEUWE EEUW...


























_______________________________

JORDAAN VAN TOEN VANDAAG!
Fotos boven o.a. Enkele impressies van de oude jordaan van toen. El Conde Sydney
de enige echte en laatste pure vertolker van een spaans-frans-jordanese jordaan van heel lang geleden in deze nieuwe eeuw. De spontane optredens in de oude bruine cafes in Amsterdam en jordaan.
Idem. Fotos van El Conde Sydney voor en achter de beelden van zijn oude vrienden en collegas Johnny Jordaan en Johnny Meijer. Sydney met Johnny Meijer tijdens de oude muzikale jordaan dagen en Sydney en Ko van Musscher de broer van Johnny Jordaan in 2009. Diverse tekeningen en fotos van een oude jordaan sfeer van vandaag.Zwarte Gerrit, el Conde Sydney en Blonde Sien in Cafe Rooie Nelis. Lees ook de korte geschiedenis over de muziekale pioniers families uit het 'Nieuwe Werck' de latere jordaan hieronder.
-